Till innehåll på sidan

Dansens Dag 29 april

"Red alert", koreografi av Lotta Gahrton, med medverkan av gy I

2021 arrangerar Nätverket Dans på röda linjen, tillsammans med koreografen Lotta Gahrton, en flashmob som kommer att dokumenteras till en dansfilm som släpps på Dansens dag den 29 april.

Lotta har kallat sin idé Red Alert: Rött är en varningsfärg i naturen. I Red Alert blir dansarna längs röda linjen, klädda i rött, en gemensam varningsklocka i en tid av kriser. I ett kalejdoskop av filmade scener, på platser utmed röda linjen, undersöker vi de utrotningshotade, rödlistade arterna i naturen och konsekvenserna av pandemin - är dansaren också en utrotnings-hotad art?

Filmen kommer alltså att visas på en skärm på Kulturhuset ut mot Sergels torg. Den kommer visas från kl. 13 och sedan rulla under dagen. Skärmen sitter i ett av deras fönster i Platssamverkan, Klara lokalen och vetter ut mot ”Plattan” precis under talarstolen på Sergels torg.

Region Stockholm Dans Cirkus kommer lägga filmen på sin webbsida: https://www.sll.se/verksamhet/Kultur/nyheter/2021/03/dansens-dag-29-april/   De delar den även på Facebook här: https://www.facebook.com/regionstockholmdanscirkus    Och här: https://www.facebook.com/dansparodalinjen

Huddinge kommun lägger ut den här: https://www.youtube.com/channel/UC5b8diu40LzH5r-LjghukJQ

Botkyrka kommun lägger ut den här: https://www.facebook.com/botkyrka

Här ligger också info:

https://kultur.sll.se/artikel/dansens-dag-pa-torsdag-29-april-2021

Och vi på Kungliga Svenska balettskolan delar den förstås på våra tillgängliga kanaler.

Dela:
Kategorier: