Dans På Röda Linjen

Dans på röda linjen

Vet ni egentligen hur många dansaktörer det finns utmed tunnelbanans röda linje?  

Dans på röda linjen är ett nätverk av dansaktörer, kommuner, skolor och organisationer som vill synliggöra dansen. Vi som är med i nätverket är Botkyrka kommun, Botkyrka Kulturskola, CCAP, C.OFF, Cullbergbaletten, Dansbana!, Danscentrum Stockholm, Dans och Cirkushögskolan, DIS/Dans i Stockholms stad och län, DANSISTAN, Fryshuset, Huddinge Kommun, Idrottsförvaltningen Stockholm stad, Kulturskolan Stockholm, Kungliga Svenska balettskolan, Midsommargården, Mosaikteatern, Riksteatern och Stockholms Estetiska Gymnasium

På Dansens dag den 29 april 2018 bjuder vi er på en dansresa längs tunnelbanans röda linje!

Samling 11.55 på Skärholmens torg. Danskollektivet ReAct! möter och guidar oss på tre olika platser med hjälp av en mängd dansare från olika danskompanier, kulturskolor, organisationer och gymnasieskolor.

11.55-12.25​ Skärholmens torg

Medverkande: ​Dansare från Fryshuset, Kungliga Svenska balettskolan, Dans och Cirkushögskolan och Kulturskolan Stockholm.

12.50-13.20​ Vårby Gård/Dansbana!

Medverkande: ​Dansare från Jelnek, C.OFF, Kulturskolan Stockholm och Usha Balasundaram.

13.50-14.20​ Hallunda Centrum

Medverkande: ​Dansare från Botkyrka Kulturskola, Stockholms Estetiska gymnasium, Dans och Cirkushögskolan.

Kungliga Svenska balettskolan genomför den platsspecifika installationen Walk the Walk, idé och koncept Madeleine Karlsson tillsammans med eleverna i gy I och II.

Foto: Stina O'Connell, från tidigare installation på Dansens Dag på Bysistorget på Hornsgatan

 

 

Dela:
Kategorier: