The Sofia Eriksson Award

Laurence Kaplan, konstnärlig ledare för American Academy of Ballet/Summer School, har för Kungliga Svenska balettskolan instiftat ett stipendium till Sofia Erikssons minne.

Sofia Eriksson från Göteborg var elev på Kungliga Svenska Balettskolans yrkesdansarutbildning, klassisk inriktning, 2008-2011.
2010 deltog hon i en två veckors sommarkurs på American Academy of Ballet och lärde då känna Laurence Kaplan.
Sofia var en mycket engagerad och omtyckt elev som brann för dansen - hennes stora passion. Hon dansade bl.a. Lila Fén i Donal Kirkpatricks uppsättning av tredje akten i Törnrosa på vår Jubileumsföreställning på Kungliga Operan 2011. Efter avslutade studier på Kungliga Svenska balettskolan återvände hon till Göteborg.

Några år senare upptäcktes att Sofia led av ett allvarligt hjärtfel. Sjukdomen ledde så småningom till att Sofia genomgick en hjärttransplantation.
Tyvärr avled Sofia 2016, bara 23 år gammal.

Lördag den 17/3 hölls den första audition för sökande till stipendiet The Sofia Eriksson Award med balettpedagog Guy Albouy och pianist Alice Moroz, båda KSB.

Laurence Kaplan och Sofias föräldrar, Charlotte och Janne Eriksson, utsåg samtliga sju sökande till mottagare stipendiet 2018. De tilldelas en fyra-veckors eller två-veckors vistelse på sommarkursen.

Lyckliga stipendiater är Felicia Andersson, Emanuel Heimann Ippolito och Patrick Karlström i åk 9, Isabella Larsson och Maja Öhrn i gy I och Bente Stockhausen och Natasha Åman Träger i gy III. GRATTIS!

Dela:
Kategorier: