Höga betyg på Kungliga Svenska Balettskolan

Enligt tidningen "Mitt i Södermalm" visar siffror som Skolverket publicerat att för läsåret 2015/2016 ligger åk 9 på högsta betygsgenomsnitt på Södermalm. Läs hela artikeln här

Kungliga Svenska Balettskolan – här har niorna de bästa betygen på Södermalm. Musik och disciplin ligger bakom en del av framgången, tror skolans rektor.

Skolverket har släppt betygsresultaten för läsåret 2015/2016, och på Södermalm lyckades niorna bäst med betygen på Kungliga Svenska balettskolan som ligger vid Münchenbryggeriet.

Disciplin, kreativitet och lyhördhet är några faktorer bakom de höga betygen, tror rektor Pär Emteryd.

– Musiken bidrar till att öka rörelsebegåvningen så att kroppen och intellektet förenas i harmoni. Allt detta ger även goda förutsättningar för en bra inlärning i de teoretiska ämnena samtidigt som vi har bra kompetenta lärare, skriver han i ett mejl till Mitt i.

Den kommunala skolan har relativt få elever och bara 20 niondeklassare. Dessa fick snittmeritvärdet 292 – vilket är bland det högsta i stan. Bästa betygen i Stockholm, och i Sverige, har niondeklassarna på Fredrikhovs Slotts skola på Östermalm, med snittet 306.

Dela:
Kategorier: