Till innehåll på sidan

Lev för dans

Du som känner dansen bubbla i blodet, älskar dans och musik och längtar till nästa föreställning där just du står på scenen. Du har ett lätt val. Kungliga Svenska balettskolan är yrkesdansarutbildningen för dig.

Vi är en riksrekryterande utbildning med egna examensmål. Vi utbildar blivande danskonstnärer hela vägen från de första prövande stegen i grundskolans årskurs 4 till den dag då den färdiga dansaren möter yrkeslivet.

Vad behöver du satsa?  

Energi, Kraft, Mod och Envishet.

Vad kan du förvänta dig att få tillbaka av oss?

Du får en dansarutbildning som hjälper dig att upptäcka vilka möjligheter just du har. Tillsammans med andra som älskar dans får du chansen att utvecklas till en professionell dansare med siktet inställt mot svenska och internationella dansscener. Vi ger dig de bästa förutsättningarna att utforska dansens ändlösa möjligheter.

Du utvecklar din danstekniska precision och ditt eget skapande både inom den moderna nutida dansen och den klassiska baletten. Du får en bred utbildning med fokus på dansen som yrke samtidigt som den integrerade skoldagen i grundskolan ger dig gymnasiebehörighet och på gymnasienivå möjlighet till en grundläggande behörighet för högskolan.

Vi utbildar i nära samarbete med det professionella yrkeslivet.

Skolan hittar du i Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm. En inspirerande studiemiljö med 11 dansstudios, en egen scen, hemklassrum, skolmatsal och bibliotek. 

Vi har ett elevhem för studerande som inte har Stockholm som hemort. Du kan hitta mer information om elevhemmet under fliken Yrkesdansarutbildning

Vi välkomnar Dig till Sveriges mest meriterade skola för blivande professionella dansare.

Summary in English

Dela:

”Efter mina tre år på Kungliga Svenska Balettskolans moderna linje kunde jag inte vara mer tacksam för de extremt kompetenta lärarna som givit mig evig kunskap och inspiration. Men framförallt är jag tacksam över den tillit lärarna haft till mig. Skolan har erbjudit en toppklassig utbildning vad gäller att förbereda unga dansare för den internationella dansvärlden”

Olivia Hansson, student 2016. Dansade 2016-17 i Ballet Junior Genève, Schweiz

Ingress: 
Du som känner dansen bubbla i blodet, älskar dans och musik och längtar till nästa föreställning där just du står på scenen. Du har ett lätt val. Kungliga Svenska balettskolan är yrkesdansarutbildningen för dig.