Yrkesdansarutbildningen

Den svenska dansens framtid börjar här

Yrkesdansarutbildning

Du som känner dansen bubbla i blodet har ett lätt gymnasieval: Kungliga Svenska balettskolan är Sveriges enda institution som utbildar professionella dansare på gymnasienivå.

Vår uppgift är att utbilda yrkesdansare för danskonstens olika områden inom gymnasieskolans ram och läroplan. För antagning krävs förutom goda fysiska förutsättningar och grundläggande danskompetens också behörighet till gymnasieskolans yrkesprogram.

Yrkesdansarutbildningen har två nationella profiler, en för klassisk balett och en för modern nutida dans. Väljer du att söka till båda profilerna blir du kallad till bägge färdighetsproven, men kan bara börja på en av profilerna. Målet för utbildningen är att eleverna ska bli anställningsbara på nationella och internationella dans- och balettscener.

Elevhem

Det finns ett elevhem i Stockholm. Det ligger i nära anslutning till tunnelbanestationen Skärholmen med 17 minuters resa till Kungliga Svenska balettskolan. Elevhemmet riktar sig i första hand till elever på yrkesdansarutbildningen och i andra hand till elever på den förberedande dansarutbildningen.

 

Dela:
Kategorier: